Hasznos gondolatok

Hasznos gondolatok, tippek, elgondolkodtató dolgok, saját tapasztalatok. A címkék áttekintése képet ad blogomról. Krizsán Kornél Márk blogja.

Friss topikok

  • napirend: @K.Kornel: fúziós reaktor nem termel radióaktív hulladékot, és szerintem inkább ezt kéne erőltetni... (2011.04.04. 17:34) A Vénusz projekt
  • Darky_: Jó kis összeállítás! Azonban mindenkinek aki most kezdi ajánlott legalább 2-3 alkalom személyi edz... (2011.04.03. 08:35) Edzésterv otthonra, konditerembe

Hatékony nyelvtanulási módszer

2012.12.09. 09:12 Blogcreator

Kifejlesztettem egy igen jól működő nyelvtanulási módszert, ezt próbálom most röviden, érthetően bemutatni.

Kiindulásom alapja az volt, hogy azt tudjuk igazán könnyen és hatékonyan tanulni, ami érdekel minket, amihez kedvet érzünk, amit szeretünk. Egy idegen nyelv alapból nem érdekelhet olyan szinten, mint mondjuk a hobbid, vagy az a mesterség, amivel foglalkozol, vagy foglalkozni szeretnél.

  • Ezért egyrészt kombináltam az angoltanulást a számomra érdekes marketinggel úgy, hogy marketing témájú angol nyelvű cikkeket olvasok az interneten. Ami aktuálisan érdekel nem feltétlenül csak marketing területen, arra angolul keresek rá, és nem magyarul, majd az idegen szavakat az okostelefonomra letöltött Google translate programmal fordítom le. Ez azért jó, mert meg is lehet hallgatni a szavakat kiejtve, és ha később tömegközlekedési eszközzel utazom, nem bambulok a semmibe, hanem inkább ezeket a szavakat olvasgatom, hiszen előzmények funkciója is van a programnak. Hosszabb szövegek lefordítását már nem ajánlom ezzel, mert nem tökéletes, de szótanulásra kiváló.

  • Másrészt olyan rajzfilmeket, filmeket nézek angolul, amiket egyébként is megnéznék, vagy csak szeretem őket. A rajzfilmek idegen nyelven nézése azért is ajánlott, mert egyszerűbb a nyelvezetük, és könnyebben megérted őket, mint a filmek felnőttesebb szövegét. Kedvenc rajzfilmem a Dragon Ball Z-t online nézem. Sajnos felirat nincsen hozzá, de nagyjából így is megértem. A legjobb angol felirattal lenne.


Ez az én kettő az egyben módszerem.

update: 2013. december: Hasznos videósorozat a youtube-on (angol párbeszédek angol felirattal + nyelvtan felirattal)

https://www.youtube.com/watch?v=4wE9LOKTT-E

https://www.youtube.com/user/kenhhoctienganh/videos

Javaslom még az olyan kétnyelvű regényeket, novellákat, amiknek az egyik oldalán az angol szöveg van, a másik oldalán pedig a magyar fordítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr954955381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása