Hasznos gondolatok

Hasznos gondolatok, tippek, elgondolkodtató dolgok, saját tapasztalatok. A címkék áttekintése képet ad blogomról. Krizsán Kornél Márk blogja.

Friss topikok

  • napirend: @K.Kornel: fúziós reaktor nem termel radióaktív hulladékot, és szerintem inkább ezt kéne erőltetni... (2011.04.04. 17:34) A Vénusz projekt
  • Darky_: Jó kis összeállítás! Azonban mindenkinek aki most kezdi ajánlott legalább 2-3 alkalom személyi edz... (2011.04.03. 08:35) Edzésterv otthonra, konditerembe

A Vénusz projekt

2010.12.11. 21:31 Blogcreator

 

 

A Vénusz projekt egy pozitív, reményteli jövőkép. Angolosan heaven on the Earth. A neve lehetne kifejezőbb és figyelemfelkeltőbb is pl. Earth project is, de ez a lényegén nem változtat. Idézet következik saját gondolataimmal (http://izoom.blog.hu/2008/12/10/venus_project)

A Zeitgeist-Addendum III.-ban igen érdekes dokumentumfilmben láttam először erről a nem mindennapi projektről.

Aztán hónapokkal később több külföldi oldalon is  sok figyelmet szenteltek ennek a dolognak, ami megmondom őszintén ad egy kis reményt a jövőnkre nézve. Persze csak akkor ha sok-sok millió embernek a gondolkodása megváltozna az  anyaföldünkkel kapcsolatban.

Nem akarok belemenni a Zeitgeist első részeibe, mert a vallásokhoz és az összeesküvés elméletekhez keveset értek és sokan voltak előttem akik ezt megtették.

Amivel én szeretnék most foglalkozni az a VÉNUSZ PROJEKTNEK nevezett utópisztikus, futurisztikus jövő amiben nem kell a Földnek többé hagyományos anyagokat használni a közlekedéshez, nem kell kizsákmányolni a Föld javait. Akár már a levegőből is elő lehet állítani energiát. Akkor miért ne tennénk?

A Vénusz projekt honlapján van egy 70 oldalas összefoglaló, ami hűen ábrázolja azt hogy a mai világ miről is szól ahelyett hogy miről kellene hogy szóljon.

Mennyire eltűnt a szeretet a Földről, hamis vallásokkal akarják manipulálni az embereket, a bankok 30 éves hitelekkel a pénz rabszolgáivá formálni minket.

A ránk erőltetett szabályok miatt nem vagyunk képesek azzá válni, amivé szeretnénk.

Meg kell felelnünk a környezetünknek, meg kell felelni a társadalmi normáknak, azoknak a normáknak amik nem is normálisak már.

Új Istenünk van amit pénznek hívnak!

Ugyanakkor birkák is vagyunk és megelégszünk annyival hogy megnézzük a kedvenc sorozatunkat aztán lefekszünk aludni és kezdődhet a  „mókuskerékéletünk” újra.

A bankok, és akik azokat irányítják egy előre beprogramozott rabszolgaságot teremtenek számunkra. Az önző hataloméhes csoportok azonban nem a probléma alapvető forrásai hanem csupán tünetei, melyek megpróbálnak egy állandósul létet megteremteni. De a társadalom nem állandó, hanem változó, így állandóan harcolni kell az új dolgokért, amik felboríthatják a régit.

Egy nagyon fontos tévhit: a kormányt, a vezetőket az emberek egyáltalán nem azért választják, hogy változzanak a dolgok. Éppen ellenkezőleg azért, hogy maradjon minden a megszokott... Pedig el kellene gondolkodni mi az amitől boldogok leszünk, amitől az életünk és Földünk élete jobbá válik.

Erre nyújt megoldást a Vénusz Projekt.

A Projekt kiötlői úgy tartják, hogy a változáshoz át kell tervezni a kultúránkat, értékeinket figyelembe véve a Föld kapacitását.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Társadalom, amiről írnak az mentes minden régi babonától, börtönöktől, kegyetlenségtől. Ha belegondolunk, miért létezik a bűnözés? A pénz miatt. Viszont egy társadalomban ahol nincsen pénz és mindenkinek megvan mindene, ott nem is lenne szükség bűnözésre.  (A forrás szerint.) Azonban ha jobban belegondolunk, nem csak a pénz válthat ki bűnözést, a szeretethiány és a hataloméhség is ludas lehet, és sok beteg ember él a Földön... Az viszont biztos, hogy nagyságrendekkel kevesebb bűnözés lenne.

 

Nem lenne szükség olyan szakmákra, mint a bróker, bankár reklámszakemberek.

A legfontosabb dolog ma a Föld erőforrásainak intelligens kezelése lenne! Amint ezt felismerjük rájövünk hogy a PÉNZ csak hátráltatja ezen javak kiaknázását.

És hogy miért is van olyan nagy ára ezeknek? Mert feltételezett hiány van belőlük. És ugye amiből kevés van (lásd gyémánt) annak magas az ára. Az más kérdés hogy ezeknek a hiányok szinten tartásáról egyes nagyhatalmak hogyan is vélekednek.

Első és legfontosabb dolog az erőforrásokon alapuló társadalom.

A mai létrejövő termékek egyetlen egy dolog köré csoportosulnak, mégpedig hogy mennyi pénzt lehet belőle csinálni! Ha viszont társadalmi problémakkal szembesülünk, akkor nem lehet azokat pénzzel megoldani.

Mivel a közvélemény mind a mai napig borzasztóan alulinformált az alternatív energiákkal kapcsolatban ezért nagyon nehéz elhitetni azt, hogy igenis már évek óta megvannak azok a technikák, amik megváltoztathatnák az életünket.

A mai világban már rég nem kellene környezetszennyező üzemanyagokat használni.

Ugyan a kormányok által favorizált "alternatív" energiaforrások, mint a hidrogén vagy a nukleáris energia egyrészt veszélyesek, másrészt csak a meglévő profitstruktúra megtartására találták ki.

Ha az energiatársaságok propagandája mögé nézünk, akkor rájövünk, hogy az egész egy színjáték.

Egyetlen napból származó energia olyan bőséges hogy egyetlen déli órán több energia keletkezik, mint a világ éves energiafelhasználása. Ha csak 1%-át hasznosítanánk, akkor soha többé nem kellene többé kőolajat vagy gázt használni! A probléma nem az hogy van-e, hanem az hogy ki tudjuk-e nyerni.... A szélenergiára is azt mondják, hogy nem elég erős. Ez egyszerűen hazugság! Az Amerikai energiaügyi hivatal beismerte, hogy ha az 50 államból csupán hármat betelepítenének szélerőművekkel, akkor az egész Egyesült Államok területét ellátnák energiával.

A legújabb technológia pedig a Geotermikus energia, melynek célja a Föld belsejében lévő hő kiaknázása. Ha elterjedne ez a technológia, mindenhol akkor több mint 4000 évre biztosíthatna energiát az egész Földnek.

Közlekedés:

Jelenleg a legelterjedtebb közlekedési eszköz a repülő és az autó. Pedig az akkumlátorral működő autó, ami több mint 300 kilométert képes megtenni akár 160 km/h-val már rég létezik. A Vénusz Projekttel kapcsolatban álló T3 szervezet olyan mágneses vonatot tervezett, amely 6400km/h sebességgel képes menni egy mozdulatlan csőben kerekek nélkül.

 

Az erőforráson alapuló társadalomban a gépek fogják felszabadítani ez emberi "rabszolgaságot". Ha visszatekintünk az emberiségre minden automatizálódott.

Amíg világ a világ mindig lesznek elbocsájtások a gépesítések miatt. Emiatt valóban jogos a félelmünk a gépektől, de azzal szinte mindenki egyetért, hogy a gépek fogják átvenni a szakmák 90%-át.

Pl. ahelyett, hogy "Vezessen óvatosan mert síkos az út"  tábla helyett oldjuk meg azt hogy az autópályák ne nedvesedjenek.

Törvények helyett megoldások kellenek! Szereljünk radart az autókra és akkor nem fognak összeütközni. Az emberi törvények igazából a felmerülő problémák szabályozási kísérletei nem pedig a megoldásai, amíg a szabadpiaci kapitalizmus az adósságokon és hiteleken keresztül fogja fogságba tartani a világot.

Maradhatsz a pénzügyi rendszer rabszolgája és nézheted a folyamatos háborúkat igazságtalanságot a világban, miközben kiengeszteled magad a materialista szeméttel, vagy fókuszálhatod az energiád a valódi változásra, melyben megvan az esély egy jobb életre, de ennek a változásnak bennünk, lelkünk mélyén kell megtörténnie. Fedezzük fel azt a jelet végre ami az egységről szól, arról hogy mindannyian egyek vagyunk! Erősítsük fel azt a jelet, ami az egységtudatból származik és cselekedjünk, míg nem késő! Ne csak a mostra koncentráljuk, épp olyan fontos a jövő is! Osszuk meg ezt a bejegyzést és beszéljünk minél több embernek a Vénusz-projektről!

 

 
Hasznos linkek:
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr952509848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napirend 2011.02.16. 19:37:59

Én csak ennyit fűznék hozzá : Fúziós reaktort a világnak és még több atomreaktort !!!!! :D:D:D:D

Blogcreator · http://www.nemzetkozikoltoztetes.eu 2011.04.04. 06:50:28

@napirend: Ez hülyeség :)
A megújuló erőforrásokból kell több energiát előállítani, és nem sugárzó atomból.

napirend 2011.04.04. 17:34:12

@K.Kornel: fúziós reaktor nem termel radióaktív hulladékot, és szerintem inkább ezt kéne erőltetni, mert ez mind űrtechnológia, mind földi energiatermelés szempontjából előnyös lenne ! :)
Ja és persze lehet felhasználni a megújulókat is , de most az olaj lobbinak nem érdeke, hogy az emberek váltsanak ezekre. És akkor egy kis házi feladat : Nézz utánna magyarországon mennyibe kerül pl egy napelemet vagy szélerőművet telepíteni, van rá valami kedvezmény, és mennyi a megtérülés, stb.

üdv ! :D
süti beállítások módosítása