Hasznos gondolatok

Hasznos gondolatok, tippek, elgondolkodtató dolgok, saját tapasztalatok. A címkék áttekintése képet ad blogomról. Krizsán Kornél Márk blogja.

Friss topikok

  • napirend: @K.Kornel: fúziós reaktor nem termel radióaktív hulladékot, és szerintem inkább ezt kéne erőltetni... (2011.04.04. 17:34) A Vénusz projekt
  • Darky_: Jó kis összeállítás! Azonban mindenkinek aki most kezdi ajánlott legalább 2-3 alkalom személyi edz... (2011.04.03. 08:35) Edzésterv otthonra, konditerembe

Az egészség titka

2014.04.01. 11:18 Blogcreator

Szedj minden nap C vitamint (ez fontos antioxidáns)! Például hosszú felszívódású Cetebe tablettát (reggel, és este 1-et).

Továbbá multivitamint is szedj! Például napi 1 darab Supradynt.

Üveges halolajból napi 1-2 evőkanál ajánlott (pl. GAL Ω3 Halolaj). Minimum napi 1 gramm Omega 3 bevitele javasolt naponta. Ettől lassabban rövidülnek a telomerek.

D vitamint is érdemes szedni a hidegebb hónapokban. Cseppentős D vitaminból napi 10 cseppet szoktam fogyasztani ősszel és télen. Adagja függ az életkortól is. 

Napi 2-4 darab magnézium-biszglicinát kapszula ajánlott. Néha Béres magnézium+B6 tablettát is lehet szedni, amitől a széklet lazább lesz.

Kétszer annyi kálcium bevitele ajánlott, mint a napi magnézium adag, hogy ne a szervezetből vonja el a szükséges kálciumot a szervezet.

Napi szinten fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt! Rengeteg értékes tápanyag rejlik a céklában. Érdemes bevenni az étrendünkbe. A cékla a rák megelőzésében is segíthet.

Együnk rostos táplálékokat, amik salaktalanító hatásúak! Pl. zabpelyhet.

A legjobb méregtelenítő folyamat az izzadás. Rendszeres sportolással, vagy szaunázással kevés méreganyag marad bennünk.

Legalább napi 2 liter folyadékot igyunk, nyáron ennél többet! Ez lehetőleg ne cukros üdítő legyen, hanem szénsavmentes ásványvíz. A cukros ételeket jobb kerülni, mert rövidítik a telomereket, így az életet is.

Kerüld a túlzott só fogyasztást is! A szervezet számára szükséges napi sómennyiség (a WHO ajánlása szerint) körülbelül 5 gramm. Ez kb. egy teáskanálnyi sót jelent. Ehhez képest az átlag magyar felnőtt napi 10-20 grammnál is többet fogyaszt belőle. Rengeteg só van a feldolgozott ételekben.

Kerüld a dohányzást, az alkohol, a vörös húsok, és a finomított növényi olajak fogyasztást is (kivéve olívaolaj), mert ezek is gyorsítják a telomerek kopását, rövidítik az életedet!

+Lehetőleg ne éjszaka dolgozz, amikor regenerálódna a szervezet!

Kapcsolódó cikkem, amit érdemes elolvasni: http://hasznosgondolatok.blog.hu/2010/12/22/a_rak_ellenszere_es_az_orok_fiatalsag_titka

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr315888832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása